ViaPlay in Nederland door het miljoen

Het gaat goed met Viaplay in Nederland. Viaplay is sinds maart actief in Nederland en heeft nu al meer dan 1 miljoen abonnees.

Volgens Viaplay is dit beter dan verwacht. In totaal heeft Viaplay nu 6,4 miljoen abonnees wereldwijd. Het afgelopen jaar is dit meer dan 78% gegroeid.

CEO en Viaplay president Anders Jensen: “De internationale operaties presteren beter dan gepland, en we hebben de belangrijke mijlpaal van meer dan een miljoen abonnees op zowel de Nederlandse als Poolse markt bereikt.”

“De internationale Viaplay-operaties hebben 685k abonnees opgeleverd in dit kwartaal, meer dan het dubbele van het aantal nieuwe abonnees in het vorige kwartaal. De toevoeging van de Britse Premier League-rechten in Polen en Nederland hebben bijgedragen aan de groei. We verwachten dat onze internationale operaties vanaf 2024 op jaarlijkse basis winstgevend zijn, een jaar eerder dan verwacht. Dit komt door de combinatie van hogere sales groei dan voorspeld, en de prioritering van investeringen in Polen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De inkomsten zijn eveneens gegroeid, mede veroorzaakt door de hogere prijs in Nederland.”

Daarmee doelt hij op de huidige maandprijs van 13,99 euro na de introductieprijs van 9,99 euro in de eerste periode van het jaar.

ViaPlay tot einde van het jaar beschikbaar als lineair kanaal

Bij de consumentenbond en op sociale media zoals Twitter regent het klachten over ViaPlay. Veel kijkers klagen over slechte beeldkwaliteit en haperingen.

ViaPlay heeft nu een noodnummer geopend om kijkers met klachten persoonlijk te helpen: 010 – 300 6670.

Daarnaast heeft ViaPlay bekend gemaakt dat het lineaire kanaal bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway tot het einde van het jaar beschikbaar blijft. Dit lineaire kanaal maakt geen gebruik van de streamings-technologie, kijkers op dit kanaal hebben dan ook geen klachten.

Nu ook Nederlands commentaar bij F1TV Pro

Sinds juni is Nederlands commentaar weer een optie in F1TV Pro. Het commentaar van ViaPlay, van Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk, en Allard Kalff, is vanaf nu beschikbaar.

Commentator Olav Mol laat via Twitter weten voorlopig niet beschikbaar te zijn in F1TV Pro: “We zijn blij hoe het gaat en wat we kunnen met de app van @grandprixradio. Daarmee geven we een service waar heel veel mensen blij van blijken te worden.”

Tot eind vorig jaar was jarenlang het commentaar van Ziggo (en dus Olav Mol) in F1TV Pro als optie beschikbaar. Waarom aan het begin van het jaar geen Nederlands commentaar in F1TV Pro beschikbaar was is niet duidelijk.

Een abbonement op F1TV Pro afsluiten is hier mogelijk.

F1TV Pro komt met aanbieding

F1 TV Pro is met een aanbieding gekomen, en is daarmee de goedkoopste manier om Formule 1 te kijken dit jaar. F1 TV Pro geeft voor een jaarlijks abonnement op seizoen 2022 20% korting.

De prijs wordt daarmee 51,99 euro in plaats van 64,99 euro. Wil je een abonnement afsluiten doe dat dan hier: hier

Overigens heeft F1 TV Pro bevestigd dat het later dit jaar met optioneel Nederlands commentaar zal komen. Wanneer dit precies gaat gebeuren en wie dit commentaar gaat verzorgen is nog niet bekend gemaakt.

Voorlopig geen Nederlands commentaar op F1 TV Pro

Op F1 TV Pro zal voorlopig geen Nederland commentaar te horen zijn in 2022. F1 TV Pro begint het seizoen met Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees commentaar. F1 TV Pro heeft wel laten weten dat gedurende het seizoen andere talen kunnen worden toegevoegd.

Vorig jaar kon het commentaar van Ziggo nog worden geselecteerd. ViaPlay houdt het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk dus voor haar eigen zender.

Ook T-mobile biedt Viaplay aan

Ook T-mobile biedt vanaf 1 maart ViaPlay aan. ViaPlay gaat 13,99 kosten bij T-mobile.

Voor mensen die hun contract bij T-mobile met één jaar verlengen krijgen ViaPlay de eerste vier maanden cadeau.Na deze vier maanden worden de kosten tot 1 augustus 2022 € 9,99 per maand.

Leo Hensen, directeur Marketing T-Mobile Nederland: “We zijn er trots op dat we een overeenkomst hebben gesloten met Viaplay. We zijn erg blij dat we onze klanten toegang kunnen bieden tot het beste wat er te zien is in de wereld van sport, exclusief entertainment en een selectie van het beste uit Hollywood. T-Mobile is de snelst groeiende provider op vast internet in Nederland en dankzij dit partnership kunnen onze klanten op de eerste rij zitten tijdens alle actie.”

Kim Poder, NENT Group Chief Commercial Officer: “Over slechts een paar weken kunnen Nederlandse kijkers zelf het unieke aanbod van Viaplay ervaren. We kijken er naar uit om samen te werken met T-Mobile in Nederland en hun klanten toegang te geven tot onze dienst. Van Viaplay Originals en internationale films en series, tot kindercontent en natuurlijk ’s werelds beste sportaanbod, we hebben voor ieder wat wils.’’

KPN en VodafoneZiggo maken prijzen ViaPlay bekend

KPN en VodafoneZiggo hebben vandaag hun prijzen voor 2022 bekend gemaakt. Via KPN gaat Viaplay 9,99 euro per maand kosten. Voor nieuwe abonnees is Viaplay zelfs het gehele jaar gratis. KPN hoopt op deze manier veel bestaande Formule 1-fans van Ziggo, weg te kunnen kapen.

VodafoneZiggo klanten gaan ook 13,99 euro betalen. De eerste 4 maanden kan ViaPlay voor 20 euro per maand geprobeerd worden.

Een abonnement afsluiten kan via de de menu structuren van de digitale TV. Daarnaast is een abonnement, rechtstreeks bij ViaPlay ook mogelijk, dit gaat 13,99 euro kosten.