Longread: tips voor de beste F1 streams van 2024 + Bonustip (VPN)

De beste F1 streams volgen waar je ook maar bent? Check. Als liefhebber van de Formule 1 wil je natuurlijk geen race missen. Maar: helaas kun je niet alle internationale streams zomaar bekijken. Grote kans dat je in zo’n geval te maken krijgt met haperende streams of beperkingen omdat je in een ander land woont.

Betekent dat dat je niet live kunt meemaken of Verstappen de race wint? Zeker niet. Je kunt de F1 vrijwel altijd bekijken wanneer je over een VPN beschikt. Een VPN zorgt er namelijk voor dat je een anonieme internetverbinding hebt. Wat een VPN precies is en waar je vervolgens de beste F1 streams van 2024 kunt bekijken, lees je in dit artikel.

VPN uitgelegd: wat is een VPN precies?

Voordat we je meer vertellen over de beste F1 streams van het moment is het goed om meer te weten te komen over de betekenis van een VPN. Het is namelijk erg handig om een VPN te hebben wanneer je alle F1 races wil bekijken. VPN staat voor Virtual Private Network en is een netwerk dat zorgt voor een beveiligde internetverbinding. Je eigen IP-adres wordt vervangen met een IP-adres van de gekozen VPN-server in een land naar keuze. Het grote voordeel van een VPN is dat het met zo’n beveiligde verbinding moeilijker is voor derden om met je mee te kijken. Daardoor krijg je meer privacy, ga je cybercrime tegen en kun je veiliger internetten.

In het geval van het streamen van F1 komt een VPN eveneens van pas. Wanneer je kiest voor een VPN-server uit een ander land, bijvoorbeeld Oostenrijk, betekent dit dat je toegang krijgt tot alle streamingdiensten die daar beschikbaar zijn. Je browser denkt immers dat je je in Oostenrijk bevindt, omdat je een Oostenrijks IP-adres hebt. Het is mogelijk om verschillende landen in te stellen. Met een Amerikaanse VPN-server krijg je een Amerikaans IP-adres en met een Duitse VPN-server krijg je een Duits IP-adres. Dat is ideaal wanneer je toegang wil hebben tot internationale races van de F1.

Waarom een VPN instellen een slimme keuze is voor F1

De mogelijkheden voor het kijken van de Formule 1 worden ineens enorm op het moment dat je een VPN hebt aangeschaft en ingesteld. De races die je normaal in Nederland niet kunt zien door grensbeperkende regels zijn met een VPN voor het desbetreffende land ineens wel goed te bekijken. Met de juiste VPN-server heb je toegang tot buitenlandse streamingdiensten waar de F1 op dat moment te zien is. Het maakt niet uit waar ze worden uitgezonden, want je kunt voor meerdere internationale VPN-servers kiezen. Het is hierbij belangrijk dat een VPN-aanbieder veilig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is.

Nadat je een betrouwbare aanbieder gevonden hebt, moet je de app van die VPN-aanbieder downloaden. Dat doe je over het algemeen via de officiële website van de provider. Vervolgens wijst het instellen van de VPN voor zich zodra je de app op je smartphone of laptop hebt staan. Voordat je een F1 race wil bekijken, is het nodig om de VPN via de app te activeren. Daarna kun je veiliger, anoniemer en vrijer internetten en natuurlijk toegang krijgen tot de internationale F1 races. Het maakt niet uit waar je bent; zolang je een internetverbinding hebt, heb je met een VPN de mogelijkheid om Formule 1 te kijken.

De beste F1 streams voor 2024: welke streams met VPN zijn de moeite waard?

Er zitten verschillende voordelen aan het installeren van een VPN voor liefhebbers van de F1. Het feit dat je er überhaupt internationale races mee kunt streamen, is natuurlijk al een heel groot voordeel. Daarnaast zijn die video’s vaak van betere kwaliteit, omdat sommige internetproviders bandbreedtebeperkingen toepassen op bepaald internetverkeer zoals streamingdiensten. Een VPN zorgt ervoor dat je deze beperkingen omzeilt, waardoor de race nog beter zichtbaar is. De vraag is natuurlijk: waar vind je de beste F1 streams van 2024 die je met VPN kunt bekijken? Wij zochten het voor je uit:

  1. Een van de beste streams van Europa is zonder twijfel SRF in Zwitserland. Deze stream is heel stabiel en biedt een hoge resolutie video’s aan. Verder is er sprake van weinig haperingen, waardoor je constant de race kunt volgen. Wat ons betreft een must om te onthouden wanneer je op zoek bent naar een goede F1 stream.
  2. Een andere website waar je de F1 kunt streamen met een VPN is GloboPlay in Brazilie. Hoewel deze server net wat trager is dan de Zwitserse stream, is het wel mogelijk om met een VPN de F1 te bekijken. Let op: een account aanmaken is een vereiste voor deze website.
  3. Ook Servus TV in Oostenrijk is toegankelijk met een VPN. De stream is volledig veilig en biedt voldoende kwaliteit aan om de F1 races te volgen vanuit Nederland. Zet je VPN aan voor Oostenrijk om gebruik te maken van deze stream.
  4. Je moet er rekening mee houden dat de taal die wordt gesproken bij de bovenstaande streams natuurlijk de taal van het desbetreffende land is. De meeste F1-fans vinden dat geen probleem, maar wil je toch wat meer herkenbaarheid dan is het aan te raden om de F1 te streamen via RTBF Auvio in België. Hier wordt Belgisch-Frans gesproken, dus een beetje kennis van de Franse taal is wel prettig.

Bonustip: ga alleen voor legale streamingdiensten

Het grote voordeel van de buitenlandse streams is dat ze gratis zijn, toegankelijk zijn met een VPN en het in de meeste gevallen goed genoeg doen om de race te kunnen volgen. Natuurlijk kun je de F1 via de Nederlandse streamingdienst Viaplay volgen, maar dit is sowieso betaald en je hebt niet altijd toegang tot de buitenlandse races. Een VPN betekent namelijk niet dat je de regels omtrent een betaalde service kunt omzeilen. Dat geldt ook voor buitenlandse streamingdiensten. In sommige gevallen kan het alsnog lastig zijn om een abonnement af te sluiten, zelfs met een VPN. Je moet immers nog steeds vanuit Nederland een betaling doen en dat lukt niet altijd. 
Tot slot hebben we als bonustip nog de tip om alleen voor legale streamingdiensten te gaan. Het kan weliswaar verleidelijk zijn om voor een gratis illegale streamingdienst te gaan wanneer deze gemakkelijk te gebruiken is. Toch is het belangrijk om dit niet te doen, omdat illegale streamingdiensten onder andere bekend staan om de veiligheidsrisico’s die ze met zich meebrengen. Denk aan malware, virussen, phishing en meer. Het openen van onbetrouwbare websites kan ervoor zorgen dat je apparaat kwetsbaar wordt voor cyberaanvallen. Uit cijfers blijkt dat ruim een op de zeven Nederlanders slachtoffer is geworden van cybercrime, dus doe er alles aan om dit niet te laten gebeuren. Daarbij bieden legale streamingdiensten vaak een betere kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligere kijkervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *